четвер, 24 вересня 2015 р.

Новий сайт Демальянсу

Так, новий, і не просто новий, а як видається, поки що єдиний партійний сайт у місті.
Може, я чогось не знаю, пропустив, але так і не згадаєш відразу жодного партійного сайту, мабуть їх таки нема. Ну ладно, то вже стосується інших партій, а зараз про новачка. Знаходиться він тут: http://mk.dem-alliance.org/


Враження і думки, що пов'язані з цією новиною, можна знайти тут: https://news.pn/ru/public/143933

А те, що стосується міськради і її фракцій - у зв'язку з запуском сайту - про те нижче. Зрозуміло, тема заслуговує на більш уважний і глибокий аналіз, розмову з зацікавленими у цьому питанні колегами. Будемо сподіватись, що те все попереду, а зараз єдине маленьке зауваження.

Воно стосується структури. Структури проектів, що представлена на сайті, і структури ради, переліку її комісій, що повторена тут, на нашому блозі. Вони не співпадають.

А повинні? Ну, нехай не на 100 відсотків, але ж в основному вони мабуть повинні бути схожі?

Логіка така: як я націлений на вибори, раду, її структуру, то і свою роботу маю організувати відповідним чином. ЖКГ, дороги, транспорт - зрозуміло, що то все пов'язані між собою речі, але як казати про вирішення якихось проблем, розвиток галузей, то хіба не на комісію треба націлюватись? І, з іншого боку, хіба не роботу комісії треба на протязі каденції контролювати, знайомитись з її рішеннями, опонувати, готувати аргументацію на наступні вибори. І власних кандидатів саме в цю конкретну комісію. Ба зараз, скажімо, ми не можемо показати в нашій панорамі кандидатів від Демальянсу, бо не знаємо, на які вони йдуть галузі працювати.

Показати кандидатів на окремі комісії було б добре. Це як є можливості. Передовсім кадрові. Як є люди, що готові працювати на певних напрямках, то і ті напрямки (в тому числі на сайті) повстануть. А справа ж партійної організації, інфраструктури (того ж сайту) - підтримати тих людей. Але саме люди, активісти є центральною проблемою партії.

І тут постає зворотній зв'язок: як когось запрошувати просто в партію, то він може собі уявляти про те членство все, що завгодно, ну, наприклад, стояння в пікетах біля міскради. А як давати інформацію по конкретних комісіях, проблемах, документах, то тоді можна сподіватись, що зацікавляться фахівці. Не через логіку членства в партії, а через логіку вирішення проблеми галузі. Вони можуть і не бути членами партії, вони можуть бути залученими експертами. А як можна залучити експерта? Тільки рівнем організації роботи, демонстрацією серйозного ставлення, серйозної організації, націленості не на шоу під час кампанії, а саме на дослідження, аналіз і вирішення проблем міста.

А от про транспорт можна сказати дещо більше: http://mmr-f1.blogspot.com/p/5.html





Немає коментарів:

Дописати коментар